UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:

Putket

EFD Induction on tunnettu nimi putkiteollisuudessa. Weldac-sarjan putkihitsauslaitteet vahvistavat EFD Inductionin johtavan aseman kustannustehokkaiden ja toimintavarmojen järjestelmien toimittajana. Esimerkkejä ratkaisujemme käyttökohteista:
Induction welding

Putkien hitsaus

Induktiokuumennus on tunnettu ratkaisu hitsattaessa ruostumatonta terästä, alumiinia, vähähiilistä terästä ja erikoislujaa terästä.

 

 

Menetelmä soveltuu ulkoläpimitaltaan 10–660 mm kokoisten putkien käsittelyyn. Tämä on mahdollista, koska EFD Induction pystyy – maailman ainoana valmistajana – toimittamaan jopa 2 MW tehoja.

 

 

Solid-state-hitsauslaitteidemme mallisto on nimeltään Weldac. Valittavana on kaksi perusmallia: yksikaappinen pienille hitsaustehoille ja kaksikaappinen suurille hitsaustehoille. Kompaktin ja vähän tilaa vaativan Weldac-malliston IGBT-taajuusmuuttajat ovat modulaarisia ja täysin silloitettuja, ja Weldac-laitteet on helppo integroida tuotantolinjoihin ja jälkikäsittelylaitteistoihin. Weldaciin on saatavissa induktiokäämit ja/tai kosketuspäät.

 

 

Wyżarzanie indukcyjne

Putkien hehkutus

EFD Induction on kehittänyt täydellisen sarjan hehkutus- ja sauman jälkihehkutusjärjestelmiä, jotka kattavat alan kaikki tarpeet. Järjestelmiä käytetään mm. laadukkaiden terästen ja erilaisten spesifikaatioiden, esim. API, mukaan valmistettavien putkien hehkutukseen.

 

 

EFD Inductionin valitsemisesta putkien hehkutukseen on monia etuja. Joitakin esimerkkejä ovat tasainen tehokerroin kaikilla jännitteillä, kelojen nopea nosto avoimista saumoista aiheutuvien vaurioiden välttämiseksi ja jatkuva elektroninen impedanssin säätö. Putkien koon tai materiaalin paksuuden muuttuminen ei myöskään edellytä minkäänlaisia toimenpiteitä operaattorilta.

 

 

EFD Induction tarjoaa sauman hehkutukseen kaksi muuta älykästä ratkaisua, joihin kannattaa tutustua lähemmin: liikkuva sauman hehkutus ja pyörivä sauman hehkutus.

 

 

Käytettäessä liikkuvaa hehkutusta induktiokeloja siirretään vaakasuorassa pitkin putken saumaa. Lämpötila on tasainen putken päähän asti, joten jäännösmateriaalia on huomattavasti vähemmän.

 

 

Käytettäessä pyörivää saumanseurausta kamera varmistaa hitsaussauman jatkuvan lämmityksen. Kamera seuraa saumaa pitkin putken valkoista seurantalinjaa ja kompensoi asennon poikkeamat pyörittämällä induktiokeloja (+/- 15°).

 

 

 

 

Putkien ja vanneteräksen esikuumennus

Induktio kuumentaa nopeasti, tarkasti ja toistettavasti. Menetelmä sopii erinomaisesti putkien esikuumennukseen – halkeilu ja karkaistuminen vähenevät ja hitsaus sujuu nopeammin.

 

 

EFD Induction tarjoaa monia erilaisia ratkaisuja putkien esikuumennukseen. Näitä ovat esimerkiksi esikuumennus ennen hitsausta, tinan sulatus, galvanointi, putkien muotoilu ja taivuttaminen, putkien pinnoittaminen muovijauheella tai maalilla.

 

 

Induktiivisella esikuumennuksella voidaan myös tehostaa eristeen tarttumista lämpöputkiin (vertaa kaapelien ja johdinten eristämiseen).

 

 

 

Putkien jälkikuumennus

Induktiota käytetään putkien hitsaussaumojen jälkikuumennukseen, jotta hitsauksen jälkeen ei muodostuisi karkaistuneita rakenteita. Uudet teräslaadut, erityisesti APT, vaativat hitsauksen jälkeen usein jälkikuumennuksen.

 

 

Jälkikuumennuksen tarkkuutta voidaan parantaa, koska induktiotekniikka on täsmällinen ja toistettava. Putket ovat lujempia, vähemmän alttiita halkeilulle ja ne kestävät paremmin korroosiota. Yksinkertaisesti parempaa laatua.

 

 

 

 

Weldac

Tehokkaat solid-state-putkihitsausjärjestelmät

 

Weldac on EFD Inductionin suurtaajuisten putkihitsausjärjestelmien mallisto. Weldac-tuotteissa on tehokkaat, kestävät ja luotettavat IGBT-transistorivaihtosuuntaajat. Täydelliseen Weldac-järjestelmään kuuluu taajuusmuuttaja, antotehon sovitusyksikkö, kokoojakisko, ohjausjärjestelmä ja kelaliitäntä.

 

Weldac-järjestelmiä on kahta perusmallia: yksinkertainen kaappi enintään 1,000 kW hitsausjärjestelmille ja kaksoiskaappi 2,200 kW:iin asti. Weldac on tunnettu ratkaisu ruostumattoman teräksen, alumiinin, vähähiilisen teräksen ja erikoislujan teräksen hitsaamiseen.

 

 

Modulaarisen rakenteensa ja itsenäisten IGBT-taajuusmuuttajien ansiosta Weldac on kompakti ja tilaa säästävä järjestelmä, joka on helppo integroida prosessilinjaan. Weldac-järjestelmään on valittavana induktiokelat tai kosketuspäät.