UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:
Takomot ja valimot

Takomot ja valimot

Ensimmäinen toimittamamme laitteisto oli tarkoitettu metalli- ja valimoalalle. Olemme johtaneet tällä alalla aikaa säästävien ratkaisujen kehittämistä 50 viime vuoden ajan.

 

Ratkaisujemme tärkeimpiä käyttökohteita takomoissa ja valimoissa ovat:

Billet heating

Taontakuumennus

EFD Induction tarjoaa kolme erityisesti taontasovelluksiin kehitettyä laitteistoryhmää. Jokaiseen ryhmään kuuluu kompakteja ja helposti asennettavia ratkaisuja kondensaattoriparistoineen ja vaihtosuuntaajineen sekä ohjaustauluineen.

 

  • CHC induktiiviset aihiokuumentimet – pyöreät ja nelikulmaiset profiilit suuresta pieneen; tarkoitettu raskaaseen teollisuuskäyttöön aihioiden kuumentamiseen ennen taontaa tai kuumavalssaus
  • CBB vaakasuorat tangonpään kuumentimet – putkien ja tankojen päiden kuumentamiseen
  • CHV pystysuorat tangonpään kuumentimet – putkien ja tankojen päiden kuumentamiseen.

 

Induction melting

Sulatus ja valu

Olemme vuosien mittaan kehittäneet suuren valikoiman induktiouuneja sulatussovelluksiin. Valikoimamme sisältää tällä hetkellä viisi erityyppistä sulatusuunimallia, joissa voidaan käsitellä monia eri materiaaleja, kuten alumiinia, kuparia, kultaa, rautaa, platinaa, hopeaa ja terästä:

 

  • FIB yksiakseliset kallistettavat uunit – sulattavat rautapitoisia ja ei-rautapitoisia metalleja (kupari- ja alumiiniseoksia)
  • DAB kaksiakseliset kallistettava uunit – kaato suoraan valumuotteihin automaattilinjoilla ja tarkkuusvalu
  • FIM sulatusuunit, joissa on liikkuvat kelat – kuparin, kullan, pronssin ja alumiiniseosten sulattamiseen
  • FAR rollover-sulatusuuni – sopii erinomaisesti tarkkuutta vaativaan sulatukseen ja valuun
  • LAB laboratoriosulatusuuni – jalometallien valu/puhdistus, taide- ja tarkkuusvalu, pikasulatus seosten arviointia varten, koevalu spektrianalyysia varten, metallien sulattaminen hammashoitoa/lääketieteellistä käyttöä varten, ydinmateriaalin sulattaminen

 

Plasma metallien käsittelyssä ja valimoissa

Induktiivisella plasmatekniikallamme on suuri merkitys metalli- ja valimoteollisuudelle, erityisesti titaanin ja piin lämpökäsittelyssä.

 

 

EFD Inductionin plasmaratkaisut yksinkertaistavat ja tehostavat koko lämpökäsittelyprosessia verrattuna perinteisiin menetelmiin. EFD Induction 100 kW plasmajärjestelmä, jossa on 500 mm plasmasäde, tuottaa jopa 100 kg titaania päivässä.

 

 

EFD Inductionin plasmajärjestelmä tuottaa suuren entalpiapitoisuuden ansiosta erittäin puhdasta titaania ja piitä. (Induktiivinen plasma voi saavuttaa 5000 – 11000 °C:n lämpötilan.)

 

 

EFD Inductionin plasmalla käsiteltyä titaania voidaan käyttää kirurgisiin ja hammasimplantteihin. Sitä käytetään myös jauhemetallurgia- ja avaruusteollisuudessa. Piitä käytetään mm. aurinkokennojen valmistuksessa, jossa vaaditaan tiettyä puhtausastetta.

 

 

 

HeatLine

Teollisuuden kuumennusjärjestelmätHeatLine on EFD Inductionin taontakuumennusjärjestelmien ja sulatusuunien sarja. Laaja HeatLine-valikoima sisältää laitteita useimpiin taonta- ja sulatustarpeisiin. Jokaisessa HeatLine-koneessa on Sinac-lämpögeneraattori, joka on monia eri tehoja ja taajuuksia tarjoava markkinoiden kehittynein taajuusmuuttaja.

Tuote-esite:  HeatLine
EFD Induction's melting furnaces are proven solutions for labs and small to mid-size foundries.
EFD Induction billet heaters heat practically any dimension of billets and slugs in materials as diverse as stainless steel, copper, aluminum, titanium and brass.
HeatLine is EFD Induction’s family of systems for melting and forging applications.
Automated, high-output solutions for bar end and partial heating.