UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:

Sähkötekniikka

EFD Inductionin laitteistoja käytetään sähköteknisen teollisuuden monissa tärkeissä sovelluksissa. Tärkeimpiä käyttötarkoituksia ovat:
Induction brazing

Kovajuotto sähkötekniikassa

Sähköteknisten osien kovajuotto ei ole aivan yksinkertaista: kupari johtaa hyvin sähköä mutta sen lisäksi erinomaisesti myös lämpöä. Kohde on kuumennettava nopeasti ja tarkasti, jotta lämpö ei leviäisi toisiin osiin. Induktio toimii juuri näin: se kuumentaa nopeasti ja tarkasti. Sen vuoksi se sopii erityisen hyvin sähkötekniikan teollisuuden kovajuottosovelluksiin.

 

 

Esimerkkejä käyttöalueista:

 

  • moottorien, generaattorien ja muuntajien akselien, kiskojen, renkaiden ja johtojen kovajuotto
  • oikosulkurenkaiden kovajuotto, joko koko rengas kerrallaan tai segmenteittäin.

 

 

Esikuumennus sähkötekniikassa

EFD Inductionin laitteistoja käytetään sähköteknisen teollisuuden monissa tärkeissä esikuumennussovelluksissa. Esimerkkeinä mainittakoon akselien ja runkojen kuumennus ennen hitsausta sekä putkien kuumennus ennen taivuttamista.

 

 

Esikuumennuksella pyritään estämään materiaalin halkeilua ja karkaistumista. Induktiokuumennuksessa lämpötila on aina yhtä tarkka, saat siten juuri haluamasi tuloksen. Lämpö kehittyy suoraan materiaaliin, jolloin esikuumennusprosessi nopeutuu.

 

 

Jälkikuumennus sähkötekniikassa

Kompakteja ja siirrettäviä induktiolaitteistojamme käytetään monenlaiseen jälkikuumennukseen sähköteknisessä teollisuudessa.

 

 

  • Taivutettujen kupari- ja alumiinitankojen pehmittäminen halkeiluvaaran vähentämiseksi
  • Ekstrudoitujen kaapelien ydinten jälkikuumennus
  • Kutistussovitteisten osien irrottaminen (siirrettävää Minac-laitteistoa voidaan käyttää tähän tarkoitukseen jopa esim. porauslautoilla, voimaloissa, tuulivoimaloissa jne.)

 

 

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac

Sinac

Yleislämpögeneraattorit  

 

Sinac-sarjamme sisältää lämpögeneraattoreita, markkinoiden kehittyneimpiä taajuusmuuttajia ja laajan valikoiman erilaisia tehoja ja taajuuksia. Valitessasi Sinacin saat paljon enemmän kuin vain markkinoiden kehittyneimmän ja luotettavimman induktiokuumennusjärjestelmän. Käytettävissäsi on myös EFD Inductionin globaali huolto-, koulutus- ja varaosaverkosto. Verkostoon kuuluu tehtaita, huoltokeskuksia ja paikallisia edustajia – osaavaa apua ja tukea on aina saatavilla.

 

Sinac tarjoaa kunkin asiakkaan tarpeisiin ja olosuhteisiin parhaiten sovitetun ratkaisun. Insinöörimme ja materiaaliasiantuntijamme analysoivat asiakkaan tarpeet ennen järjestelmän rakentamista. Testeillä ja laboratoriossa tehdyillä tietokonesimulaatioilla varmistamme, että asiakas saa käyttötarkoitukseensa optimoidun laitteiston, joka voidaan integroida kivuttomasti valmiisiin tuotantolinjoihin ja prosesseihin.

 

 

Tuote-esite:  Sinac

What is induction brazing? Step-by-step brazing with induction heating. Induction brazing equipment.
The Minac range of complete mobile induction systems is even easier to use than its acclaimed predecessor.
Sinac is EFD Induction’s range of complete stationary heating systems.
The use of induction heating for bolt expansion in high-pressure turbines is a powerful business tool. It’s faster than resistance and flame heating.