UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:

Autoteollisuudessa

EFD Induction on ollut vuosikausia lukuisten pohjoisamerikkalaisten ja eurooppalaisten autonvalmistajien luottotoimittaja. Teemme yhteistyötä myös monien sopimusvalmistajien ja alihankkijoiden kanssa. Esimerkkejä induktion käytöstä autoteollisuuden monissa eri valmistusprosesseissa:
Spajanie indukcyjne

Liimankarkaisu autoteollisuudessa

Autoteollisuudessa käytetään yleisimmin induktiokuumennusta liimojen ja esimerkiksi ovien, konepeltien ja takaluukkujen tiivistysaineiden kovettamiseen ja esikovettamiseen. Induktiokuumennusta käytetään myös muiden autonosien, kuten puskurien ja taustapeilien liimausten kovettamiseen.

 

 

Uusissa automalleissa käytetään yhä enemmän liimattuja osia, ja se on lisännyt induktion merkitystä menetelmänä, joka varmistaa korkean laadun ja mahdollistaa suuren tuotantokapasiteetin. Nykyisin käytetään myös yhä enemmän liiman kovettamista vaativia uusia moderneja materiaaleja. Siksi on tärkeää tietää, että induktiokuumentamista voidaan nykyään käyttää komposiittimateriaali-metalliliitosten ja hiilikuitu-lasikuituliitosten liiman kovettamiseen.

 

 

EFD Induction kehittää liiman kovettamisprosesseja jatkuvasti yhteistyössä autonvalmistajien ja liimojen toimittajien kanssa. Detroitissa toimiva EFD Induction Bonding Lab on yhteistyön johtava osapuoli. Se on induktioalan ainoa liiman kovettumista tutkiva laboratorio, joka tarjoaa erittäin pitkälle kehitettyä liiman kovettumisen simulointia.

 

 

 

 

 

Auminum brazing

Kovajuotto autoteollisuudessa

EFD Induction on jo pitkään toimittanut kovajuotosratkaisuja autoteollisuudelle. Esimerkkejä autoteollisuuden sovelluksista:

 

 • ilmastoinnin alumiiniosien kovajuotto, esim. höyrystimen ja lauhduttimen liitännät (putki putkeen, putki lohkoon, putki säiliöön)
 • kupariosien kovajuotto (esim. jarrukengät, polttoainejärjestelmän paineputket)
 • sähkömoottorien oikosulkurenkaiden kovajuotto.

 

 

Induktiokuumennuksella lämmityssykli voidaan toistaa ja siten aikaansaada nopeasti ja tarkasti juuri oikea lämpötila. Lisäksi lämmön hallinta on helppoa – ei säädettävää avoliekkiä, eikä viereisiä osia tarvitse suojata eristemateriaaleilla. Induktiokuumennus nopeuttaa siten tuotantoa ja parantaa myös laatua. Induktiotekniikka on monessa tapauksessa vähentänyt huomattavasti autoteollisuuden materiaalihukkaa.

 

 

Induction hardening - crankshaft

Karkaisu autoteollisuudessa

Autoteollisuus lienee induktiokuumennuksen etuja tehokkaimmin hyväkseen käyttävä teollisuudenala. Yrityksemme induktioasiantuntemus on alan huippuluokkaa.

 

 

Toimimme läheisessä yhteistyössä autonvalmistajien kanssa, ja olemme asentaneet yli 2000 karkaisuratkaisua:

 

 • moottorien osien karkaisu – esim. venttiilit, kampiakselit, nokka-akselit, sylinteriputket ja käynnistyshammaskehät
 • vaihteiston osien karkaisu – esim. vetonivelet, vaihteensiirtohaarukat, kytkimet
 • jousituksen osien karkaisu – esim. iskunvaimentimien männät, jouset ja tukivarret
 • manuaalisten ja automaattivaihteistojen osien karkaisu – esim. hammaspyörät, kytkinakselit ja aurinkopyörät
 • voimansiirron osien karkaisu – esim. nivel- ja vetoakselit
 • napojen, kytkimen jousien ja jarrujen osien karkaisu.

 

 

EFD Induction tarjoaa markkinoiden suurimman valikoiman kehittyneitä taajuusmuuttajia. Tarjoamme myös samanaikaisesti suurella ja pienellä taajuudella ¤¤¤toimivia taajuusmuuttajia, jotka tunnetaan myös nimellä MFC (Multi Frequency Concept). Ne soveltuvat erinomaisesti mm. hammaspyörien karkaisuun.

 

 

 

Esikuumennus autoteollisuudessa

Induktiivinen esikuumennus on erinomainen menetelmä, joka vähentää materiaalien halkeilun ja karkaistumisen vaaraa. Induktiivinen menetelmä tuottaa lämmön itse materiaalissa, jolloin ympäristön lämpötila on käsiteltävän alueen lämpötilaa pienempi. Lämpöä voidaan myös säätää tarkemmin kuin esim. kaasuliekkiä käytettäessä. Hitsattavan alueen lämpötilaeroa saadaan pienennettyä ja jäähtymisprosessi on hitaampi. Tämä on erityisen tärkeää hitsattaessa laserilla, jolloin lämpö kohdistetaan yhteen ainoaan pisteeseen.

 

 

Induktioesikuumennusta voidaan lisäksi käyttää samanaikaisesti laserhitsauksen kanssa. Tuotantonopeutta voidaan siten lisätä laadusta tinkimättä.

 

 

EFD Induction tarjoaa myös hammaspyörien kiinnittämistä kutistamalla. Induktion edut ovat tässäkin ilmeiset – kuumennus on nopeaa, tarkkaa ja säädettävää. Induktiolaitteisto on myös helppo sovittaa nykyiseen tuotantolinjaan.

 

 

Jälkikuumennus autoteollisuudessa

Autoteollisuudessa on perinteisesti aina pyritty supistamaan kustannuksia ja samalla parantamaan laatua. Tästä syystä induktiotekniikka on saanut suuren suosion autonvalmistajien ja heidän alihankkijoidensa keskuudessa.

 

 

EFD Induction on vuosien kuluessa kehittänyt ja asentanut lukuisia jälkikuumennusratkaisuja autoteollisuudelle. Esimerkkejä jälkikuumennussovelluksista ovat kampiakselit, vetonivelet, käynnistyshammaskehät ja nokka-akselin hampaat. Lisäksi käytämme induktiivista jälkikuumennusta jarrulevyjen polymeroinnissa (prosessit GEOMET® ja DACROMET®).

 

Induction straightening

Oikaisu autoteollisuudessa

Autoalan oikaisuratkaisumme on tarkoitettu kuorma-autojen valmistukseen ja korjaamiseen. Siirrettävä Minac-järjestelmämme soveltuu erityisesti ajoneuvojen korjauksiin, koska se helpottaa työskentelyä ahtaissa paikoissa ja vaurioituneet palkit ja alustan osat voidaan kuumentaa nopeasti.

 

 

EFD Inductionin laitteiden käytöstä oikaisussa on kaasuun verrattuna monia etuja:

 

 • induktiivinen lämpö kohdistuu tarkasti: vain työkappale kuumenee
 • nopea ja tarkka lämpö lisää kutistumista
 • induktio minimoi viereisten kaapelien, letkujen yms. vaurioitumisen vaaran
 • induktio on turvallinen, säädettävä, helppokäyttöinen menetelmä eikä se rasita ympäristöä.

 

 

Induction tempering

Päästö autoteollisuudessa

Induktiiviseen päästöön suhtauduttiin useiden vuosien ajan epäilevästi. EFD Inductionin johtava tekninen kehitys ja autoteollisuuden sovellukset ovat tehneet induktiivisesta päästöstä ensisijaisen vaihtoehdon erilaisten osien käsittelyssä.

 

 

Induktiivinen päästö soveltuu esimerkiksi nokka-akselien, kampiakselien, kardaaniakselien, vääntösauvojen, kytkinten, keinuvipujen, kallioporien, ketjujen, tukivarsien, jarrulevyjen, ohjauspyörien, vetonivelten, iskunvaimentimien, laakerin kehien, säätötankojen, venttiilien ja vetoakselien käsittelemiseen.

 

 

Induktiivinen päästö on nopeaa, tarkkaa ja joustavaa, ja se korvaa valtavat (ja runsaasti energiaa kuluttavat) uunit, joita on käytetty vuosikymmeniä lämpökäsittelyssä. Lujuustestit osoittavat, että induktioratkaisumme tuottavat parhaan mahdollisen laadun.

 

 

HardLine - Anlagen zur induktiven Wärmebehandlung

HardLine

Karkaisujärjestelmiä kaikentyyppisiin karkaisusovelluksiin. 


HardLine on pinta- ja läpikarkaisuun suunniteltu kiinteiden karkaisukoneiden valikoima. HardLine-koneen perustana on Sinac-lämpögeneraattori, monia eri tehoja ja taajuuksia tarjoava markkinoiden kehittynein taajuusmuuttaja. Nämä suositut taajuusmuuttajat takaavat optimaaliset karkaisutulokset monien vuosien ajan.

 

HardLine-sarja sisältää pystysuoria, vaakasuoria, centerless- ja erikoiskoneita.

Tuote-esite:  HardLine

Sinac

Yleislämpögeneraattorit  

 

Sinac-sarjamme sisältää lämpögeneraattoreita, markkinoiden kehittyneimpiä taajuusmuuttajia ja laajan valikoiman erilaisia tehoja ja taajuuksia. Valitessasi Sinacin saat paljon enemmän kuin vain markkinoiden kehittyneimmän ja luotettavimman induktiokuumennusjärjestelmän. Käytettävissäsi on myös EFD Inductionin globaali huolto-, koulutus- ja varaosaverkosto. Verkostoon kuuluu tehtaita, huoltokeskuksia ja paikallisia edustajia – osaavaa apua ja tukea on aina saatavilla.

 

Sinac tarjoaa kunkin asiakkaan tarpeisiin ja olosuhteisiin parhaiten sovitetun ratkaisun. Insinöörimme ja materiaaliasiantuntijamme analysoivat asiakkaan tarpeet ennen järjestelmän rakentamista. Testeillä ja laboratoriossa tehdyillä tietokonesimulaatioilla varmistamme, että asiakas saa käyttötarkoitukseensa optimoidun laitteiston, joka voidaan integroida kivuttomasti valmiisiin tuotantolinjoihin ja prosesseihin.

 

 

Tuote-esite:  Sinac

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  



Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac

What makes it so effective? More and more companies are opting for induction-based hardening solutions.
How to reduce distortion and costs when hardening small gears
EFD Induction crankshaft hardening systems are a proven way to meet stringent specifications, while at the same time minimizing costs.
There are many reasons why induction heating is the preferred method for hardening camshafts.
HardLine is EFD Induction’s family of heat treatment systems for surface- and through-hardening.
HardLine vertical hardening systems are available in four machine types, each one designed for a range of workpiece sizes: VS, VM, VL, VXL.
An introduction to the Centerless Pusher (CP) and Centerless Continuous (CC) systems.