O EFD InductionKarieraSitemapPrint page • Choose language:

Mobilny system nagrzewania indukcyjnego wygrywa złoty medal

EFD Induction i jego mobilny system nagrzewania indukcyjnego "Minac Twin" zdobył złoty medal na Międzynarodowych Targach Technicznych, które odbyły się niedawno w Plowdiw, w Bułgarii.

Wyjaśniając swój wybór Minac’a Twin , jury przedstawiło jego wydajność energetyczną, innowację oraz fakt, iż jest on przyjazny dla środowiska.

"Jest to zawsze zaszczyt otrzymać nagrodę, taką jak ta, mówi Matthias Gruber, dyrektor zarządzający EFD Induction Austrii, który odebrał dyplom oraz złoty medal. "To jest publiczne i niezależne potwierdzenie, tego co tysiące klientów na całym świecie już wie, że Minac to potężne narzędzie do cięcia kosztów- rozwiązanie do różnych zastosowań, bezpieczne i łatwe w użyciu."

Minac Twin wystawiony na targach w Płowdiw był modelem Minac Twin 25/40. Oznacza to, że każda niezależna moc ma ciągłą moc wyjściową 25 kW i maksymalną moc 40 kW. "Mając dwa niezależne wyjścia, każdy z własnym systemem sterowania, co czyni Minac’a Twin tak produktywnym, mówi Gruber. "Są to w istocie dwa systemy grzejne indukcyjne w jednym."

Międzynarodowe Targi Techniczne odbywają się co roku jesienią w Płowdiw, drugim największym mieście w Bułgarii. To wydarzenie, największe forum w południowo-wschodniej Europie dla nowych technologii przemysłowych, w tym roku przyciągnęło ponad 1250 wystawców z 43 krajów.”Obszarem zainteresowań tegorocznych targów były zaawansowane, ekologiczne technologie”, mówi Gruber.  Nie jest to więc niespodzianką, że Minac odniósł taki sukces jako jeden z najbardziej przyjaznych środowisku technologii grzewczych na rynku.

Matthias Gruber, managing director of EFD Induction Austria, proudly displays the gold medal

Matthias Gruber, dyrektor zarządzający EFD Induction Austrii.