Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:

ArcelorMittal Fontaine väljer EFD Induction

Belgien-baserade stålvajerspecialisten ArcelorMittal Fontaine har köpt en 200 kW Sinac induktionsvärmningsutrustning från EFD Induction, för förvärmning av vajertråd.

 

EFD Inductions Sinac ska förvärma stålvajer avsedd för användning i krävande byggkonstruktioner.

 

 

 Pre-heating of steel strands

 

 

EFD Inductions har levererat en Sinac  som ska användas för att tillverka förspänd stålvajer, s.k. ”pre-stressed steel wire”. Stålvajern består av ett antal höghållfasta kardeler och används för krävande konstruktioner främst inom byggbranschen.Tillsammans med olika former av betong kan det användas för balkonger, betongpålar, tunnelbane- och brobyggande.

 

Försäljningschef Remus Carlier på EFD Induction i Frankrike berättar: "ArcelorMittal Fontaine fick ett Sinac induktionsvärmningssystem levererat under 2007, och den nya ordern bygger på deras positiva erfarenheter från den tidigare leveransen. Vi tittar också på möjligheten att ersätta flera av deras befintliga roterande omformare med moderna transitoriserande induktionsvärmare."

 

Enligt Carlier har marknaden för förspänd stålvajer inte påverkas av den globala ekonomiska krisen.  "Regeringar världen över har gjort stora investeringar i infrastrukturprojekt, något som har bidragit till att hålla uppe efterfrågan på höghållfast stålvajer."