Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:

Konturhärdning med induktion

Historien om att använda flera frekvenser på en induktionsspole går tillbaka ända till det sena 40-talet.

 

Men det var inte förrän EFD Induction patenterade ”Multi Frequency Concept” (MFC) som man till fullo kunde börja utnyttja tekniken.

 

 

Genombrottet gjorde det möjligt att använda statiska frekvensomriktare utrustade med IGBT-transistorer. Tack vare den automatiska anpassningen hos EFD’s seriekompenserade omriktare erhålls optimal effekt under hela förloppet från de båda omriktarna på spolen.

 

 

Vår MFC passar speciellt bra för att härda konturer på komplexa delar som till exempel kugghjul. Exakta portioner av hög- respektive mediumfrekvenseffekt resulterar i perfekta uppvärmningsprofiler till och med för den mest komplexa geometri. Blandningen av frekvenser justeras genom maskinens PLC/CNC-system. MFC-teknologin kan också fördelaktigt användas för lödning av hög kvalitet där kort värmningstid med bestämd värmningszon behövs. MFC ingår i vår Sinac-familj av universella omriktare, och erbjuder konstant cos φ och hög verkningsgrad, vilket reducerar energi- och vattenkonsumtionen.

 

 

Naturligtvis kan även våra Hardline-härdmaskiner förses med MFC-omriktare. 

Många av våra kunder har redan upptäckt möjligheterna med MFC-tekniken. Den ger oöverträffad flexibiliet när allt från små till stora komponenter ska härdas till varierande härddjup, exempelvis hos legohärdverkstäder.