Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:

Induktionsriktning

Termisk riktning av svetsade plåtkonstruktioner har sedan tidigt 1980-tal varit ett viktigt område för EFD Induction.

 

 

 

Våra riktningslösningar finns inom fartygsvarv (riktning av skott och däck), byggindustrin (riktning av broar), järnvägsverkstäder (tillverkning och reparation av lokomotiv och vagnar) och fordon (riktning av skadade lastbilar).

 

 

 

Genom att använda induktionsriktning får du exakt rätt värme precis där du behöver den. Vid reparation av ett stålchassi på en lastbil behöver du t.ex. inte montera loss värmekänsliga komponenter som bromsledningar och kablar.

 

 

 

Induktion underlättar för personalen och skonar även miljön. Ingen gaslåga som avger giftig rök. Ingen låga som kan ge brännskador. Och dessutom är induktionsvärmning säkert att använda och lätt att lära sig.

Minac

Mobila värmningsaggregat

Minac-serien är kompletta mobila induktionsvärmningssystem

 

Minac-serien är kompletta mobila induktionsvärmningssystem.

 

Ett system som är färdigt att använda. Allt du behöver göra vid leverans är att ansluta el och kylvatten samt välja induktionsspole.

 

 

 

Du har tillgång till alla funktioner via Minacens enkla och tydliga manöverpanel. Detta användargränssnitt används på alla Minac-utrustningar.

 

 

 

Många Minac-modeller finns i "twinutförande" med två oberoende kraftutgångar. Twin versionerna har tvådelade displayer på manöverpanelen - en för varje kraftutgång.

 

 

Minacen är lätt att använda. Den handopererade induktionsspolen har på/av och exakt effektreglering (option). HHT är lika enkel att använda som en vanlig borrmaskin. Tack vare flexibla vattenkylda kablar mellan spole och frekvensomriktaren når du enkelt ditt värmningsområde även på större arbetsstycken.

 

Produktblad:  Minac
Induction straightening

Induktionsriktning på skeppsvarv

Utrustning från EFD Induction finns på varv och torrdockor i hela världen. Faktum är att EFD Induction introducerade induktionsvärmning som den ultimata riktningsmetoden tidigt på 1980-talet.  

 

Och varför är induktion så attraktivt för riktning av däck och spant som deformerats vid svetsning? Ett av svaren är precision – du får exakt rätt temperatur precis där det behövs. Risken för överhettning av metaller är också mycket lägre än vid uppvärmning med låga. Det är dessutom helt omöjligt vid uppvärmning av magnetiskt stål.

 

Ytterligare en anledning är att induktion genererar värmen direkt i materialet. Du minskar avsevärt brandrisken – vilket är livsviktigt när du riktar däck eller skott på fartyg. Och dessutom är induktionsvärmning lätt att lära sig. Tidsbesparingen kan vara så hög som 80 % och strömförbrukningen blir också mycket lägre.

Induction straightening

Induktionsriktning inom fordonsindustrin

Våra riktningslösningar för fordonsindustrin är inriktade på lastbilstillverkning och reparation. Vårt mobila Minac-system är särskilt lämpat för reparationsarbeten eftersom du enkelt kommer åt svåråtkomliga delar och snabbt kan värma skadade profiler och chassidelar.

 

Induktionsriktning med utrustning från EFD Induction är överlägsen traditionella metoder med gas på flera viktiga punkter:

  • Applicering av induktiv värme är exakt: endast själva arbetsstycket värms upp
  • Snabb och exakt värme ger mer krympning
  • Induktion minimerar risken för skador på intilliggande kablar och slangar osv.
  • Induktion är säkert, reglerbart, lättanvänt och miljövänligt

 

Induction heating cuts deck and bulkhead straightening times by as much as 80 per cent compared to alternative methods.
Benefits, product features and technical data
The Minac range of complete mobile induction systems is even easier to use than its acclaimed predecessor.