UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:

Oikaisu

Hitsattujen levyrakenteiden kuumaoikaisu on ollut EFD Inductionin tärkeä toimialue jo 1980-luvun alusta lähtien.

 

 

Oikaisuratkaisujamme käytetään telakoilla (kansilevyjen oikaisu), rakennusalalla (siltojen oikaisu), rautateiden konepajoissa (veturien ja vaunujen valmistus ja korjaus) sekä autokorjaamoissa (vaurioituneiden kuorma-autojen runkopalkkien oikaisu).

 

 

Induktiolla saadaan oikea lämpö juuri haluttuun paikkaan. Esimerkiksi kuorma-auton teräsrunkoa korjattaessa lämpöherkkiä osia, kuten jarruja ja kaapeleita, ei tarvitse irrottaa.

 

 

Induktio helpottaa henkilöstön työtä ja säästää myös ympäristöä. Prosessissa ei tarvitse käyttää myrkyllisiä kaasuja kehittävää kaasuliekkiä eikä myöskään liekkiä, jolloin säästytään mahdollisilta palovammoilta. Induktiokuumennusta on lisäksi helppo oppia käyttämään ja sen käyttö on turvallista.

 

 

 

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac
Induction straightening

Oikaisu telakoilla

EFD Inductionin laitteistoja käytetään telakoilla ja kuivatelakoilla kaikkialla maailmassa. EFD Induction itse asiassa lanseerasi induktiokuumennuksen parhaana oikaisumenetelmänä 1980-luvun alussa.

 

 

Miksi induktio on niin hyvä tapa oikaista hitsattaessa vääntyneitä kansia ja kaaria? Yksi vastaus on tarkkuus – oikea lämpötila juuri oikeassa paikassa. Metallien ylikuumenemisen vaara on lisäksi paljon pienempi kuin kuumennettaessa liekillä. Se on lisäksi täysin mahdotonta kuumennettaessa magneettista terästä.

 

 

Induktio tuottaa lämmön suoraan materiaaliin. Tulipalon vaara on huomattavasti pienempi, mikä on äärimmäisen tärkeää, kun työstetään aluksen kansia tai laipioita. Induktiokuumennusta on lisäksi helppo käyttää. Aikaa voi säästyä jopa 80 % ja virrankulutus vähenee huomattavasti.

 

 

Induction straightening

Oikaisu autoteollisuudessa

Autoalan oikaisuratkaisumme on tarkoitettu kuorma-autojen valmistukseen ja korjaamiseen. Siirrettävä Minac-järjestelmämme soveltuu erityisesti ajoneuvojen korjauksiin, koska se helpottaa työskentelyä ahtaissa paikoissa ja vaurioituneet palkit ja alustan osat voidaan kuumentaa nopeasti.

 

 

EFD Inductionin laitteiden käytöstä oikaisussa on kaasuun verrattuna monia etuja:

 

  • induktiivinen lämpö kohdistuu tarkasti: vain työkappale kuumenee
  • nopea ja tarkka lämpö lisää kutistumista
  • induktio minimoi viereisten kaapelien, letkujen yms. vaurioitumisen vaaran
  • induktio on turvallinen, säädettävä, helppokäyttöinen menetelmä eikä se rasita ympäristöä.

 

 

Induction heating cuts deck and bulkhead straightening times by as much as 80 per cent compared to alternative methods.
Benefits, product features and technical data
The Minac range of complete mobile induction systems is even easier to use than its acclaimed predecessor.