UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:
Esikuumennus

Esikuumennus

EFD Inductionin esikuumennussovelluksia käytetään ensisijaisesti autoteollisuudessa sekä kaapelien ja lankojen, sähköteknisten laitteiden ja putkien valmistuksessa. Esikuumennusratkaisujamme integroidaan usein tuotantolinjoihin.

 

 

Induktio on esikuumennuksessa monessa suhteessa kaasua tai uunia parempi vaihtoehto. Lämmönsiirto on suoraa, mikä minimoi lämpöhäviöt ja energiankulutuksen, ja samalla tuotanto nopeutuu ja laatu paranee.

 

 

Lämpöä voidaan ohjata tarkasti, jolloin hitsausnopeus voidaan optimoida. Myös halkeilun vaara on vähäisempi hitsattaessa karkaistavia materiaaleja.

 

 

Prosessissa ei tarvita liekkiä, joka levittää lämpöä. Tämä vähentää jäähdytyksen tarvetta ja tulipalon vaaraa sekä parantaa työntekijöiden työympäristöä.

 

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  



Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac

Sinac

Yleislämpögeneraattorit  

 

Sinac-sarjamme sisältää lämpögeneraattoreita, markkinoiden kehittyneimpiä taajuusmuuttajia ja laajan valikoiman erilaisia tehoja ja taajuuksia. Valitessasi Sinacin saat paljon enemmän kuin vain markkinoiden kehittyneimmän ja luotettavimman induktiokuumennusjärjestelmän. Käytettävissäsi on myös EFD Inductionin globaali huolto-, koulutus- ja varaosaverkosto. Verkostoon kuuluu tehtaita, huoltokeskuksia ja paikallisia edustajia – osaavaa apua ja tukea on aina saatavilla.

 

Sinac tarjoaa kunkin asiakkaan tarpeisiin ja olosuhteisiin parhaiten sovitetun ratkaisun. Insinöörimme ja materiaaliasiantuntijamme analysoivat asiakkaan tarpeet ennen järjestelmän rakentamista. Testeillä ja laboratoriossa tehdyillä tietokonesimulaatioilla varmistamme, että asiakas saa käyttötarkoitukseensa optimoidun laitteiston, joka voidaan integroida kivuttomasti valmiisiin tuotantolinjoihin ja prosesseihin.

 

 

Tuote-esite:  Sinac

HeatLine

Teollisuuden kuumennusjärjestelmät



HeatLine on EFD Inductionin taontakuumennusjärjestelmien ja sulatusuunien sarja. Laaja HeatLine-valikoima sisältää laitteita useimpiin taonta- ja sulatustarpeisiin. Jokaisessa HeatLine-koneessa on Sinac-lämpögeneraattori, joka on monia eri tehoja ja taajuuksia tarjoava markkinoiden kehittynein taajuusmuuttaja.

Tuote-esite:  HeatLine

Esikuumennus autoteollisuudessa

Induktiivinen esikuumennus on erinomainen menetelmä, joka vähentää materiaalien halkeilun ja karkaistumisen vaaraa. Induktiivinen menetelmä tuottaa lämmön itse materiaalissa, jolloin ympäristön lämpötila on käsiteltävän alueen lämpötilaa pienempi. Lämpöä voidaan myös säätää tarkemmin kuin esim. kaasuliekkiä käytettäessä. Hitsattavan alueen lämpötilaeroa saadaan pienennettyä ja jäähtymisprosessi on hitaampi. Tämä on erityisen tärkeää hitsattaessa laserilla, jolloin lämpö kohdistetaan yhteen ainoaan pisteeseen.

 

 

Induktioesikuumennusta voidaan lisäksi käyttää samanaikaisesti laserhitsauksen kanssa. Tuotantonopeutta voidaan siten lisätä laadusta tinkimättä.

 

 

EFD Induction tarjoaa myös hammaspyörien kiinnittämistä kutistamalla. Induktion edut ovat tässäkin ilmeiset – kuumennus on nopeaa, tarkkaa ja säädettävää. Induktiolaitteisto on myös helppo sovittaa nykyiseen tuotantolinjaan.

 

 

Kaapelien ja johdinten esikuumennus

EFD Induction toimittaa lukuisia esikuumennusratkaisuja kaapeli- ja johdinteollisuudelle. Esikuumennus ennen ekstrudointia on kaapelinvalmistuksen tavallisin induktiosovellus. Esikuumennus lyhentää silloitusaikaa ja tuotantoprosessi nopeutuu.

 

 

Induktiivisessa esikuumennuksessa lämpö siirtyy suoraan johtimeen tai kaapelin ytimeen, toisin kuin perinteisiä kuumennusmenetelmiä käytettäessä. Materiaali lämpenee oikeaan lämpötilaan erittäin nopeasti (täsmällinen nopeus riippuu linjan nopeudesta ja kelan pituudesta).

 

 

Induktiota käytettäessä karkaisuprosessi alkaa jo ytimestä. Johtimen eristeisyys paranee ja huokoisuus vähenee.

 

 

Esikuumennus sähkötekniikassa

EFD Inductionin laitteistoja käytetään sähköteknisen teollisuuden monissa tärkeissä esikuumennussovelluksissa. Esimerkkeinä mainittakoon akselien ja runkojen kuumennus ennen hitsausta sekä putkien kuumennus ennen taivuttamista.

 

 

Esikuumennuksella pyritään estämään materiaalin halkeilua ja karkaistumista. Induktiokuumennuksessa lämpötila on aina yhtä tarkka, saat siten juuri haluamasi tuloksen. Lämpö kehittyy suoraan materiaaliin, jolloin esikuumennusprosessi nopeutuu.

 

 

Putkien ja vanneteräksen esikuumennus

Induktio kuumentaa nopeasti, tarkasti ja toistettavasti. Menetelmä sopii erinomaisesti putkien esikuumennukseen – halkeilu ja karkaistuminen vähenevät ja hitsaus sujuu nopeammin.

 

 

EFD Induction tarjoaa monia erilaisia ratkaisuja putkien esikuumennukseen. Näitä ovat esimerkiksi esikuumennus ennen hitsausta, tinan sulatus, galvanointi, putkien muotoilu ja taivuttaminen, putkien pinnoittaminen muovijauheella tai maalilla.

 

 

Induktiivisella esikuumennuksella voidaan myös tehostaa eristeen tarttumista lämpöputkiin (vertaa kaapelien ja johdinten eristämiseen).