Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:
Induktiv eftervärmning

Induktiv eftervärmning

Eftervärmning är ett viktigt område för EFD Induction, och vi har designat och installerat många sådana lösningar runtom i världen. Många av våra eftervärmningslösningar är koncentrerade till fordonsindustrin, kabel och wireelektroteknik och rörtillverkningsindustrin.

 

Indukion är ytterst lämpat för eftervärmning. Värmen genereras direkt i materialet och är mycket exakt, gång efter gång. Detta minskar värmeförlusten genom strålning och ger kortare värmningstider i jämförelse med gas eller ugn.

 

Och än viktigare är den ökade kvaliteten och produktionskapaciteten. Du får t.ex. en snabbare och förbättrad tvärbindningsprocess för kabelisolering.

Minac

Mobila värmningsaggregat

Minac-serien är kompletta mobila induktionsvärmningssystem

 

Minac-serien är kompletta mobila induktionsvärmningssystem.

 

Ett system som är färdigt att använda. Allt du behöver göra vid leverans är att ansluta el och kylvatten samt välja induktionsspole.

 

 

 

Du har tillgång till alla funktioner via Minacens enkla och tydliga manöverpanel. Detta användargränssnitt används på alla Minac-utrustningar.

 

 

 

Många Minac-modeller finns i "twinutförande" med två oberoende kraftutgångar. Twin versionerna har tvådelade displayer på manöverpanelen - en för varje kraftutgång.

 

 

Minacen är lätt att använda. Den handopererade induktionsspolen har på/av och exakt effektreglering (option). HHT är lika enkel att använda som en vanlig borrmaskin. Tack vare flexibla vattenkylda kablar mellan spole och frekvensomriktaren når du enkelt ditt värmningsområde även på större arbetsstycken.

 

Produktblad:  Minac

Sinac

Universella värmegeneratorer    

 

Sinac är vår serie med värmegeneratorer, marknadens mest avancerade frekvensomriktare och bredaste urval av effekter och frekvenser. När du väljer Sinac får du mer än bara marknadens mest avancerade och tillförlitliga induktionsvärmningssystem. Du får också tillgång till EFD Inductions globala service-, utbildnings- och reservdelsnätverk. Nätverket – som består fabriksanläggningar, servicecenter och lokala representanter – innebär att kvalificerad hjälp och support alltid finns nära till hands.  

 

Med Sinac får du bästa möjliga lösning anpassad till dina behov och förhållanden. Innan systemet byggs, analyserar våra ingenjörer och materialexperter dina behov. Genom testning och datorsimuleringar i våra laboratorier kan vi garantera att du får utrustning som är optimerad för dina tillämpningar och smärtfritt kan integreras i befintliga produktionslinjer och processer.

 

 

Produktblad:  Sinac

HeatLine

Industriella värmningssystem.

 

HeatLine är EFD Inductions serie med smidesvärmare och smältugnar. I den omfattande HeatLine-serien ingår utrustningar för de flesta förekommande smides-och smältbehov. I varje HeatLine-maskin finns en Sinac-värmegenerator, marknadens mest avancerade frekvensomriktare med ett stort urval av effekter och frekvenser.

Produktblad:  HeatLine

Eftervärmning inom fordonsindustrin

Fordonsindustrin har traditionellt alltid lett jakten på att skära ned kostnader samtidigt som kvaliteten ska förbättras. Då är det inte så konstigt att biltillverkare och deras underleverantörer har omfamnat induktionstekniken.

 

EFD Induction har under åren utvecklat och installerat mängder med eftervärmningslösningar för fordonsindustrin. Några exempel är eftervärmning av vevaxlar, kamaxlar, CV-leder, startkransar och kamaxelkuggar. Vi arbetar också med induktiv eftervärmning för polymerisering av bromsskivor (processerna GEOMET® och DACROMET®).

Eftervärmning för flygindustrin

Induktiv eftervärmning är särskilt lämpat för reducering av spänningar som orsakas av svetsade reparationer på t.ex. motorkapslingar på jetmotorer. Inte bara för att induktion är exakt, repeterbar och kontaktfri värmning, utan för att man ska kunna följa de strikta riktlinjerna som gäller inom flygindustrin.

 

EFD Induction levererar mobil och kompakt induktionsutrustning. Svetsade förband på flygplan kan därför eftervärmas var flygplanet än befinner sig - ta helt enkelt med dig utrustningen i bagaget. Du får naturligtvis samma exakthet och reglerbarhet som du kan förvänta dig av induktionsvärmning.

Eftervärmning av kabel och wire

EFD Induction har i åratal samarbetat med kabel- och wireindustrin för att utveckla induktionslösningar.

 

Eftervärmning av kablar snabbar upp vulkaniseringen av isoleringsskiktet. Induktiv värmning är dessutom exakt och reglerbar och effekten styrs oftast via linjehastigheten.

 

Induktiv eftervärmning tillämpas också för wire, rör och remsor, för formning av föremål eller för att snabba upp torkning av lack.

 

Eftervärmning inom elektroteknik

Vår kompakta och mobila induktionsutrustning utför en mängd olika eftervärmningsuppgifter inom elektroteknikindustrin.
  • Uppmjukning av böjda koppar- och aluminiumstänger för att minska risken för sprickbildning
  • Eftervärmning av extruderade kabelkärnor
  • Borttagning av krymppassade delar (mobil Minac-utrustning kan användas till denna uppgift, t.o.m. på platser som oljeplattformar, kraftstationer, vindkraftverk, osv.)

Eftervärmning av rör

Induktion används för eftervärmning av svetsfogar på rör för att förhindra bildning av härdade strukturer som kan uppstå efter svetsning. Nya stålkvaliteter, i synnerhet APT, kräver ofta eftervärmning efter svetsning.

 

Tack vare induktionsteknikens precision och reglerbarhet är det möjligt att förbättra precisionen vid eftervärmning. Detta producerar i tur rör som är mer hållbara, mindre benägna att spricka och mer korrosionsbeständiga. Högre kvalitet helt enkelt.