UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:
Jälkikuumennus

Jälkikuumennus

Jälkikuumennus on EFD Inductionille tärkeä toimiala. Olemme suunnitelleet ja asentaneet monia jälkikuumennusjärjestelmiä eri puolille maailmaa. Monet jälkikuumennusratkaisuistamme on suunniteltu erityisesti autoteollisuuteen sekä kaapelien ja lankojen, sähköteknisten tuotteiden ja putkien valmistukseen.

 

 

Induktio soveltuu erittäin hyvin jälkikuumennukseen. Kohde voidaan kuumentaa tarkasti kerta toisensa jälkeen. Lämmön säteilyhäviö on pienempi ja lämpeneminen nopeampaa verrattuna kaasu- tai uunikuumennukseen.

 

 

Vielä tärkeämpää on parempi laatu ja suurempi tuotantokapasiteetti. Esimerkiksi kaapelin eristeen poikkisitoutumisprosessi on nopeampi ja tehokkaampi.

 

 

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac

Sinac

Yleislämpögeneraattorit  

 

Sinac-sarjamme sisältää lämpögeneraattoreita, markkinoiden kehittyneimpiä taajuusmuuttajia ja laajan valikoiman erilaisia tehoja ja taajuuksia. Valitessasi Sinacin saat paljon enemmän kuin vain markkinoiden kehittyneimmän ja luotettavimman induktiokuumennusjärjestelmän. Käytettävissäsi on myös EFD Inductionin globaali huolto-, koulutus- ja varaosaverkosto. Verkostoon kuuluu tehtaita, huoltokeskuksia ja paikallisia edustajia – osaavaa apua ja tukea on aina saatavilla.

 

Sinac tarjoaa kunkin asiakkaan tarpeisiin ja olosuhteisiin parhaiten sovitetun ratkaisun. Insinöörimme ja materiaaliasiantuntijamme analysoivat asiakkaan tarpeet ennen järjestelmän rakentamista. Testeillä ja laboratoriossa tehdyillä tietokonesimulaatioilla varmistamme, että asiakas saa käyttötarkoitukseensa optimoidun laitteiston, joka voidaan integroida kivuttomasti valmiisiin tuotantolinjoihin ja prosesseihin.

 

 

Tuote-esite:  Sinac

HeatLine

Teollisuuden kuumennusjärjestelmätHeatLine on EFD Inductionin taontakuumennusjärjestelmien ja sulatusuunien sarja. Laaja HeatLine-valikoima sisältää laitteita useimpiin taonta- ja sulatustarpeisiin. Jokaisessa HeatLine-koneessa on Sinac-lämpögeneraattori, joka on monia eri tehoja ja taajuuksia tarjoava markkinoiden kehittynein taajuusmuuttaja.

Tuote-esite:  HeatLine

Jälkikuumennus autoteollisuudessa

Autoteollisuudessa on perinteisesti aina pyritty supistamaan kustannuksia ja samalla parantamaan laatua. Tästä syystä induktiotekniikka on saanut suuren suosion autonvalmistajien ja heidän alihankkijoidensa keskuudessa.

 

 

EFD Induction on vuosien kuluessa kehittänyt ja asentanut lukuisia jälkikuumennusratkaisuja autoteollisuudelle. Esimerkkejä jälkikuumennussovelluksista ovat kampiakselit, vetonivelet, käynnistyshammaskehät ja nokka-akselin hampaat. Lisäksi käytämme induktiivista jälkikuumennusta jarrulevyjen polymeroinnissa (prosessit GEOMET® ja DACROMET®).

 

Jälkikuumennus lentokoneteollisuudessa

Induktiivinen jälkikuumennus soveltuu erityisesti esim. suihkumoottorien koteloiden korjaushitsauksesta aiheutuvien jännitysten vähentämiseen. Induktio on tarkka, toistettava ja kosketukseton kuumennusmenetelmä. Lisäksi se helpottaa lentokoneteollisuuden tiukkojen standardien noudattamista.

 

 

EFD Inductionin toimittamat pienikokoiset induktiolaitteistot ovat helposti siirrettäviä. Lentokoneen hitsattuja liitoksia voidaan sen vuoksi jälkikuumentaa missä tahansa – laitteisto kulkee kätevästi mukana tavaratilassa. Induktiokuumennuksen tarkkuus ja säädettävyys säilyvät olosuhteista riippumatta ennallaan.

 

 

Kaapelien ja johdinten jälkikuumennus

EFD Induction on vuosikausia kehittänyt induktioratkaisuja yhdessä kaapeli- ja johdinteollisuuden kanssa.

 

 

Kaapelien jälkikuumennus nopeuttaa eristekerrosten vulkanoitumista. Induktiivinen kuumennus on lisäksi tarkka ja säädettävä, ja linjan nopeus ohjaa usein tehoa.

 

 

Jälkikuumennus soveltuu myös johtimille, putkille ja nauhoille, esineiden muovaukseen sekä maalipinnan kuivumisen nopeuttamiseen.

 

 

Jälkikuumennus sähkötekniikassa

Kompakteja ja siirrettäviä induktiolaitteistojamme käytetään monenlaiseen jälkikuumennukseen sähköteknisessä teollisuudessa.

 

 

  • Taivutettujen kupari- ja alumiinitankojen pehmittäminen halkeiluvaaran vähentämiseksi
  • Ekstrudoitujen kaapelien ydinten jälkikuumennus
  • Kutistussovitteisten osien irrottaminen (siirrettävää Minac-laitteistoa voidaan käyttää tähän tarkoitukseen jopa esim. porauslautoilla, voimaloissa, tuulivoimaloissa jne.)

 

 

Putkien jälkikuumennus

Induktiota käytetään putkien hitsaussaumojen jälkikuumennukseen, jotta hitsauksen jälkeen ei muodostuisi karkaistuneita rakenteita. Uudet teräslaadut, erityisesti APT, vaativat hitsauksen jälkeen usein jälkikuumennuksen.

 

 

Jälkikuumennuksen tarkkuutta voidaan parantaa, koska induktiotekniikka on täsmällinen ja toistettava. Putket ovat lujempia, vähemmän alttiita halkeilulle ja ne kestävät paremmin korroosiota. Yksinkertaisesti parempaa laatua.