UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:
Plasma

Plasma

Uusien induktiotekniikkasovellustensa ansiosta EFD Inductionista on tullut nopeasti alansa johtava yritys.

 

 

Induktiokuumennuksen tärkein etu plasmasovelluksissa on prosessin puhtaus. Kuumennuksen jälkeen kohdetta ei tarvitse puhdistaa, toisin kuin useimmissa uunikuumennusprosesseissa. Siten myös koneiden ja kunnossapidon tarve vähenee. Induktiomenetelmässä voidaan lisäksi käyttää äärimmäisen korkeita lämpötiloja ja lyhyitä ramppiaikoja.

 

 

Plasmainduktioratkaisujamme käytetään pääasiassa metalli-, sulatto-, kaapeli- ja lankateollisuudessa. Muutamia tyypillisiä sovellusesimerkkejä ovat valokaapelit, aurinkokennot ja hammasimplantit.

 

HeatLine

Teollisuuden kuumennusjärjestelmätHeatLine on EFD Inductionin taontakuumennusjärjestelmien ja sulatusuunien sarja. Laaja HeatLine-valikoima sisältää laitteita useimpiin taonta- ja sulatustarpeisiin. Jokaisessa HeatLine-koneessa on Sinac-lämpögeneraattori, joka on monia eri tehoja ja taajuuksia tarjoava markkinoiden kehittynein taajuusmuuttaja.

Tuote-esite:  HeatLine

Kaapeli- ja johdinplasma

EFD Induction on löytänyt jatkuvasti uusia ja kiinnostavia sovelluksia induktiokuumennukselle. Yksi tyypillinen esimerkki on plasman kuumentaminen.

 

 

Plasmalla tuotetaan erittäin puhdasta lasimateriaalia, jota käytetään esimerkiksi valosignaalien siirtämiseen valokaapelissa. Induktio soveltuu juuri sen vuoksi niin hyvin kaapeli- ja johdinteollisuuteen.

 

 

Induktiotekniikka on täysin puhdas verrattuna kuumennukseen uunissa, jossa uunin epäpuhtauksia voi siirtyä lasisulaan. Myöskään ei jouduta hankkimaan tai huoltamaan puhdistuskoneita, mikä alentaa tuotantokustannuksia. Lisäksi induktiolämpö siirtyy kohteeseen erittäin tehokkaasti.

 

 

 

Plasma metallien käsittelyssä ja valimoissa

Induktiivisella plasmatekniikallamme on suuri merkitys metalli- ja valimoteollisuudelle, erityisesti titaanin ja piin lämpökäsittelyssä.

 

 

EFD Inductionin plasmaratkaisut yksinkertaistavat ja tehostavat koko lämpökäsittelyprosessia verrattuna perinteisiin menetelmiin. EFD Induction 100 kW plasmajärjestelmä, jossa on 500 mm plasmasäde, tuottaa jopa 100 kg titaania päivässä.

 

 

EFD Inductionin plasmajärjestelmä tuottaa suuren entalpiapitoisuuden ansiosta erittäin puhdasta titaania ja piitä. (Induktiivinen plasma voi saavuttaa 5000 – 11000 °C:n lämpötilan.)

 

 

EFD Inductionin plasmalla käsiteltyä titaania voidaan käyttää kirurgisiin ja hammasimplantteihin. Sitä käytetään myös jauhemetallurgia- ja avaruusteollisuudessa. Piitä käytetään mm. aurinkokennojen valmistuksessa, jossa vaaditaan tiettyä puhtausastetta.