Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:

Induktionssmältning

Induktionsvärmning är en smart och beprövad metod för att smälta metall och glas. EFD Induction har utvecklat lösningar för en mängd olika områden som ädelmetaller, smältning med tippbar ugn, precisionsgjutning och labbtillämpningar.

 

Med en induktionsugn blir processen avsevärt renare än med en traditionell ugn. Det innebär att du inte behöver rena materialet efter smältning och kan kapa ett steg i produktionsprocessen. Ytterligare fördelar är lägre underhållskostnader och färre maskiner. 

 

Induktion är också säkrare och mer kostnadseffektivt. Ingen låga som leder till avsevärda värmeförluster, samt mindre risk för arbetsplatsolyckor och bränder. Dessutom är induktionsvärmning exakt och repeterbart, vilket är viktigt för kvaliteten av smältningsprocessen.

 

HeatLine

Industriella värmningssystem.

 

HeatLine är EFD Inductions serie med smidesvärmare och smältugnar. I den omfattande HeatLine-serien ingår utrustningar för de flesta förekommande smides-och smältbehov. I varje HeatLine-maskin finns en Sinac-värmegenerator, marknadens mest avancerade frekvensomriktare med ett stort urval av effekter och frekvenser.

Produktblad:  HeatLine

Induction melting

Smältning och gjutning

Under åren har vi utvecklat ett brett sortiment med induktionsugnar för smältningstillämpningar. Vi har för närvarande fem olika typer av smältugnar för en mängd olika material som aluminium, koppar, guld, järn, platina, silver och stål:
  • FIB enaxlade tippbara ugnar – smälter järnhaltiga och icke-järnhatliga metaller (koppar- och aluminiumlegeringar).
  • DAB dubbelaxlade tippbara ugnar – direkthällning i gjutformar på automatiska linjer och precisionsgjutning
  • FIM smältugnar med rörliga spolar – idealiska för smältning av koppar, guld, brons och aluminiumlegeringar.
  • FAR rollover-smältugn – perfekt för smältning och gjutning med hög precision och för precisionsgjutning.
  • LAB laboratoriesmältugn – för smältning av ädelmetaller/raffinering, konstgjutning och precisionsgjutning, snabbsmältning för kvalificering av legeringar, provgjutning för spektroanalys, smältning av metaller för tandvård/medicin, smältning av nukleärt material

 

EFD Induction's melting furnaces are proven solutions for labs and small to mid-size foundries.
HeatLine is EFD Induction’s family of systems for melting and forging applications.