UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:

Karkaisu

Karkaisu on yksi EFD Inductionin päätoimialoista. Karkaisulaitteistojamme on käytössä tuhansittain eri puolilla maailmaa ja pääasiassa autoteollisuudessa.

 

Induktiokuumennuksen tärkein etu karkaisukäytössä on se, että prosessi kestää vain muutaman sekunnin. Uunikuumennuksessa sama prosessi voi kestää useita tunteja, jopa päiviä. Miten se on mahdollista?

 

Induktiokuumennus on erittäin nopeaa. Karkaisu voidaan integroida tuotantoprosessiin. Karkaisu uunissa vaatii paljon aikaa (lämpöhäviöt suurempia) ja komponentit on siirrettävä joko omaan tai alihankkijan uuniin.

 

Karkaisun integrointi valmistusprosesseihin lyhentää läpimenoaikoja merkittävästi. Laatu, toimitusajat ja kustannukset ovat täysin hallinnassa.

 

Painavia komponentteja ei tarvitse kuljettaa edestakaisin, mikä säästää energiaa ja ympäristöä. Myös hallinnoinnin tarve vähenee.

 

Esite:  Karkaisu
HardLine - Anlagen zur induktiven Wärmebehandlung

HardLine

Karkaisujärjestelmiä kaikentyyppisiin karkaisusovelluksiin. 


HardLine on pinta- ja läpikarkaisuun suunniteltu kiinteiden karkaisukoneiden valikoima. HardLine-koneen perustana on Sinac-lämpögeneraattori, monia eri tehoja ja taajuuksia tarjoava markkinoiden kehittynein taajuusmuuttaja. Nämä suositut taajuusmuuttajat takaavat optimaaliset karkaisutulokset monien vuosien ajan.

 

HardLine-sarja sisältää pystysuoria, vaakasuoria, centerless- ja erikoiskoneita.

Tuote-esite:  HardLine

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac

Sinac

Yleislämpögeneraattorit  

 

Sinac-sarjamme sisältää lämpögeneraattoreita, markkinoiden kehittyneimpiä taajuusmuuttajia ja laajan valikoiman erilaisia tehoja ja taajuuksia. Valitessasi Sinacin saat paljon enemmän kuin vain markkinoiden kehittyneimmän ja luotettavimman induktiokuumennusjärjestelmän. Käytettävissäsi on myös EFD Inductionin globaali huolto-, koulutus- ja varaosaverkosto. Verkostoon kuuluu tehtaita, huoltokeskuksia ja paikallisia edustajia – osaavaa apua ja tukea on aina saatavilla.

 

Sinac tarjoaa kunkin asiakkaan tarpeisiin ja olosuhteisiin parhaiten sovitetun ratkaisun. Insinöörimme ja materiaaliasiantuntijamme analysoivat asiakkaan tarpeet ennen järjestelmän rakentamista. Testeillä ja laboratoriossa tehdyillä tietokonesimulaatioilla varmistamme, että asiakas saa käyttötarkoitukseensa optimoidun laitteiston, joka voidaan integroida kivuttomasti valmiisiin tuotantolinjoihin ja prosesseihin.

 

 

Tuote-esite:  Sinac

Induction hardening - crankshaft

Karkaisu autoteollisuudessa

Autoteollisuus lienee induktiokuumennuksen etuja tehokkaimmin hyväkseen käyttävä teollisuudenala. Yrityksemme induktioasiantuntemus on alan huippuluokkaa.

 

 

Toimimme läheisessä yhteistyössä autonvalmistajien kanssa, ja olemme asentaneet yli 2000 karkaisuratkaisua:

 

  • moottorien osien karkaisu – esim. venttiilit, kampiakselit, nokka-akselit, sylinteriputket ja käynnistyshammaskehät
  • vaihteiston osien karkaisu – esim. vetonivelet, vaihteensiirtohaarukat, kytkimet
  • jousituksen osien karkaisu – esim. iskunvaimentimien männät, jouset ja tukivarret
  • manuaalisten ja automaattivaihteistojen osien karkaisu – esim. hammaspyörät, kytkinakselit ja aurinkopyörät
  • voimansiirron osien karkaisu – esim. nivel- ja vetoakselit
  • napojen, kytkimen jousien ja jarrujen osien karkaisu.

 

 

EFD Induction tarjoaa markkinoiden suurimman valikoiman kehittyneitä taajuusmuuttajia. Tarjoamme myös samanaikaisesti suurella ja pienellä taajuudella ¤¤¤toimivia taajuusmuuttajia, jotka tunnetaan myös nimellä MFC (Multi Frequency Concept). Ne soveltuvat erinomaisesti mm. hammaspyörien karkaisuun.

 

 

 

What makes it so effective? More and more companies are opting for induction-based hardening solutions.
Seamless hardening. Why induction is the smarter choice. Seamless induction hardening is the proven cost-saving alternative to thermo-chemical processes.
How to reduce distortion and costs when hardening small gears
EFD Induction crankshaft hardening systems are a proven way to meet stringent specifications, while at the same time minimizing costs.
There are many reasons why induction heating is the preferred method for hardening camshafts.
An integrated induction hardening and tempering solution let you easily produce premium grade chain—a product that commands premium prices in international markets.
HardLine is EFD Induction’s family of heat treatment systems for surface- and through-hardening.
HardLine vertical hardening systems are available in four machine types, each one designed for a range of workpiece sizes: VS, VM, VL, VXL.
An introduction to the Centerless Pusher (CP) and Centerless Continuous (CC) systems.