Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:

Smidesvärmare

Smidesvärmare från EFD Induction finns installerade i dussintals länder, huvudsakligen inom metall- och gjuterisektorn. Några exempel på material som kan smidas med induktion är aluminium, mässing, koppar, stål och rostfritt stål.

 

Med induktion har du alltid perfekt kontroll över värmen. Alla komponenter värms till samma temperatur, därmed minskar risken för att felaktig temperatur får en felaktig form eller skadar verktygen i efterföljande produktionssteg.

 

Induktion producerar även mindre glödskal, vilket är viktigt metallurgiskt samtidigt som verktygsslitaget minskar.

HeatLine

Industriella värmningssystem.

 

HeatLine är EFD Inductions serie med smidesvärmare och smältugnar. I den omfattande HeatLine-serien ingår utrustningar för de flesta förekommande smides-och smältbehov. I varje HeatLine-maskin finns en Sinac-värmegenerator, marknadens mest avancerade frekvensomriktare med ett stort urval av effekter och frekvenser.

Produktblad:  HeatLine

Minac

Mobila värmningsaggregat

Minac-serien är kompletta mobila induktionsvärmningssystem

 

Minac-serien är kompletta mobila induktionsvärmningssystem.

 

Ett system som är färdigt att använda. Allt du behöver göra vid leverans är att ansluta el och kylvatten samt välja induktionsspole.

 

 

 

Du har tillgång till alla funktioner via Minacens enkla och tydliga manöverpanel. Detta användargränssnitt används på alla Minac-utrustningar.

 

 

 

Många Minac-modeller finns i "twinutförande" med två oberoende kraftutgångar. Twin versionerna har tvådelade displayer på manöverpanelen - en för varje kraftutgång.

 

 

Minacen är lätt att använda. Den handopererade induktionsspolen har på/av och exakt effektreglering (option). HHT är lika enkel att använda som en vanlig borrmaskin. Tack vare flexibla vattenkylda kablar mellan spole och frekvensomriktaren når du enkelt ditt värmningsområde även på större arbetsstycken.

 

Produktblad:  Minac

Sinac

Universella värmegeneratorer    

 

Sinac är vår serie med värmegeneratorer, marknadens mest avancerade frekvensomriktare och bredaste urval av effekter och frekvenser. När du väljer Sinac får du mer än bara marknadens mest avancerade och tillförlitliga induktionsvärmningssystem. Du får också tillgång till EFD Inductions globala service-, utbildnings- och reservdelsnätverk. Nätverket – som består fabriksanläggningar, servicecenter och lokala representanter – innebär att kvalificerad hjälp och support alltid finns nära till hands.  

 

Med Sinac får du bästa möjliga lösning anpassad till dina behov och förhållanden. Innan systemet byggs, analyserar våra ingenjörer och materialexperter dina behov. Genom testning och datorsimuleringar i våra laboratorier kan vi garantera att du får utrustning som är optimerad för dina tillämpningar och smärtfritt kan integreras i befintliga produktionslinjer och processer.

 

 

Produktblad:  Sinac

Billet heating

Smidesvärmare

EFD Induction har tre grupper med utrustning som utvecklats specifikt för smidestillämpningar. Varje serie består av kompakta och lättinstallerade lösningar som består av kondensatorbatterier och omriktare med manöverpaneler.

  • CHC induktiva billetsvärmare – rund- och fyrkantsprofil, från stor till liten profil; avsedda för tunga industriella tillämpningar för uppvärmning av ämnen innan smide eller varmvalsning
  • CBB horisontella stångändesvärmare - uppvärmning av rör och stångändar
  • CHV vertikala stångändesvärmare - uppvärmning av rör och stångändar
EFD Induction billet heaters heat practically any dimension of billets and slugs in materials as diverse as stainless steel, copper, aluminum, titanium and brass.
Automated, high-output solutions for bar end and partial heating.
HeatLine is EFD Induction’s family of systems for melting and forging applications.