UutisarkistoVapaat työpaikatSitemapPrint page • Choose language:

Kovajuotto

EFD Inductionin kovajuottojärjestelmiä käytetään monissa tärkeissä tehtävissä esimerkiksi auto-, lentokone-, sähkölaite- ja kodinkoneteollisuudessa. Tehtäviä ovat esimerkiksi alumiinin, messingin, kuparin, kupariseosten, raudan ja valuraudan, teräksen ja ruostumattoman teräksen kovajuottaminen.

 

Induktiokuumennus tarjoaa kovajuotossa useita selviä etuja verrattuna kaasulla kuumennukseen. Induktio siirtää enemmän lämpöä pinta-alayksikköä kohti kuin avoliekki, joten materiaali kuumenee nopeammin. Siten voit valmistaa useampia komponentteja lyhyemmässä ajassa.

 

Lämpöä voi myös hallita ja säätää helposti. Huokoisuuteen ja heikkoihin liitoksiin johtavan ylikuumenemisen vaara on pienempi. Myös kylmäjuotoksen vaara on pienempi, koska induktio kuumentaa perusmateriaalin.

 

Lisäksi induktiokuumennus parantaa turvallisuutta ja työympäristöä, koska kuumennuksessa ei käytetä työympäristöä lämmittävää kaasua tai avoliekkiä.

 

Esite:  Kovajuotto

Minac

Siirrettävät kuumennusaggregaatit 

 

Minac - Siirrettävät kuumennusaggregaatit  Minac-sarja on siirrettävien induktiokuumennusjärjestelmien täydellinen ja käyttövalmis järjestelmä. Toimittamisen jälkeen ei tarvitse muuta kuin liittää sähkö ja jäähdytysvesi ja valita induktiokela.

 

 

Minacin kaikkia toimintoja hallitaan yksinkertaisesta ja selkeästä ohjaustaulusta. Kaikissa Minac-laitteissa käytetään samaa käyttäjärajapintaa.

 

 

Monista Minac-malleista on saatavana myös kaksi toisistaan riippumatonta teholähtöä sisältävä ”twin-versio”. Twin-versioiden ohjaustaulussa on kaksiosaiset näytöt – yksi kummallekin teholähdölle.

 

 

Minac on helppokäyttöinen. Manuaalisessa induktiokelassa on virrankytkin ja tarkka tehonsäätömahdollisuus (valinnainen). HHT on yhtä helppokäyttöinen kuin tavallinen porakone. Kelan ja taajuusmuuttajan välissä olevien joustavien vesijäähdytteisten kaapeleiden ansiosta myös suurten työkappaleiden kuumennus on helppoa.

 

 

 

Tuote-esite:  Minac

Sinac

Yleislämpögeneraattorit  

 

Sinac-sarjamme sisältää lämpögeneraattoreita, markkinoiden kehittyneimpiä taajuusmuuttajia ja laajan valikoiman erilaisia tehoja ja taajuuksia. Valitessasi Sinacin saat paljon enemmän kuin vain markkinoiden kehittyneimmän ja luotettavimman induktiokuumennusjärjestelmän. Käytettävissäsi on myös EFD Inductionin globaali huolto-, koulutus- ja varaosaverkosto. Verkostoon kuuluu tehtaita, huoltokeskuksia ja paikallisia edustajia – osaavaa apua ja tukea on aina saatavilla.

 

Sinac tarjoaa kunkin asiakkaan tarpeisiin ja olosuhteisiin parhaiten sovitetun ratkaisun. Insinöörimme ja materiaaliasiantuntijamme analysoivat asiakkaan tarpeet ennen järjestelmän rakentamista. Testeillä ja laboratoriossa tehdyillä tietokonesimulaatioilla varmistamme, että asiakas saa käyttötarkoitukseensa optimoidun laitteiston, joka voidaan integroida kivuttomasti valmiisiin tuotantolinjoihin ja prosesseihin.

 

 

Tuote-esite:  Sinac

Lutowanie indukcyjne

Kodinkoneteollisuus

Jääkaapeissa ja pakastimissa on tunnetusti paljon kovajuottoa vaativia kompressorin osia, puhumattakaan astian- ja pyykinpesukoneiden lämpövastuksista. Kodinkoneiden kovajuotosratkaisumme kattavat kovajuoton putki putkeen, putki lohkoon ja putki venttiiliin. Meillä on kokemusta näistä sovelluksista varhaiselta 1960-luvulta lähtien.

 

 

Induktiotekniikalla juotettaessa ei tarvita myöskään lämpökilpiä. Työskentely on paljon helpompaa kuin käytettäessä kaasua. Työ nopeutuu ja virheiden vaara on vähäisempi. Moderneissa kodinkoneissa on lisäksi lämmölle arkoja muoviosia – vielä yksi lisäsyy käyttää induktiotekniikkaa.

 

 

Induktiokuumennusta voidaan käyttää myös hanojen kovajuottoon (putki hylsyyn, kierreosat). Koska lämpö on tarkkaa, säädettävää ja toistettavaa, liitokset ovat lujia, tiiviitä ja korroosionkestäviä ja kustannukset edulliset.

 

 

Auminum brazing

Kovajuotto autoteollisuudessa

EFD Induction on jo pitkään toimittanut kovajuotosratkaisuja autoteollisuudelle. Esimerkkejä autoteollisuuden sovelluksista:

 

  • ilmastoinnin alumiiniosien kovajuotto, esim. höyrystimen ja lauhduttimen liitännät (putki putkeen, putki lohkoon, putki säiliöön)
  • kupariosien kovajuotto (esim. jarrukengät, polttoainejärjestelmän paineputket)
  • sähkömoottorien oikosulkurenkaiden kovajuotto.

 

 

Induktiokuumennuksella lämmityssykli voidaan toistaa ja siten aikaansaada nopeasti ja tarkasti juuri oikea lämpötila. Lisäksi lämmön hallinta on helppoa – ei säädettävää avoliekkiä, eikä viereisiä osia tarvitse suojata eristemateriaaleilla. Induktiokuumennus nopeuttaa siten tuotantoa ja parantaa myös laatua. Induktiotekniikka on monessa tapauksessa vähentänyt huomattavasti autoteollisuuden materiaalihukkaa.

 

 

Induction brazing

Kovajuotto lentokoneteollisuudessa

Lentokoneteollisuudessa lämmönlähteille ja lämpötiloille asetetaan erittäin monimutkaiset ja tarkat vaatimukset. Induktiokuumennus soveltuu sen vuoksi erinomaisesti kovajuottoon tällä alalla: kuumennus on tarkka, säädettävä ja toistettava.

 

 

Esimerkkejä lentokoneteollisuuden sovelluksista:

 

  • puhaltimien siipien ja siipien kovajuotto koteloihin
  • polttoainejärjestelmän eri osien kovajuotto, esim. polttoaineputket
  • hydraulijärjestelmän osien kovajuotto.

 

 

Induction brazing

Kovajuotto sähkötekniikassa

Sähköteknisten osien kovajuotto ei ole aivan yksinkertaista: kupari johtaa hyvin sähköä mutta sen lisäksi erinomaisesti myös lämpöä. Kohde on kuumennettava nopeasti ja tarkasti, jotta lämpö ei leviäisi toisiin osiin. Induktio toimii juuri näin: se kuumentaa nopeasti ja tarkasti. Sen vuoksi se sopii erityisen hyvin sähkötekniikan teollisuuden kovajuottosovelluksiin.

 

 

Esimerkkejä käyttöalueista:

 

  • moottorien, generaattorien ja muuntajien akselien, kiskojen, renkaiden ja johtojen kovajuotto
  • oikosulkurenkaiden kovajuotto, joko koko rengas kerrallaan tai segmenteittäin.

 

 

What is induction brazing? Step-by-step brazing with induction heating. Induction brazing equipment.
Improved throughput. Consistent quality. Easy operation. High reproducibility. A more productiveworking environment. These are just some of the advantages when brazing faucets with induction.
The Minac range of complete mobile induction systems is even easier to use than its acclaimed predecessor.
Sinac is EFD Induction’s range of complete stationary heating systems.