Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:
Limhärdning inom fordonsindustrin

Limhärdning inom fordonsindustrin

Inom fordonsindustrin är induktionsvärmning den vanligaste metoden för härdning eller förhärdning av lim och tätningsmedel för komponenter som dörrar, motorhuvar och bakluckor. Induktionsvärmning används även för härdning av andra bildelar som stötfångare och backspeglar.

 

Varje ny bilmodell har allt fler delar med limmade förband, vilket innebär att induktion blir en allt viktigare process för att kunna bibehålla en hög kvalitet och produktionskapacitet. Dessutom används allt fler nya moderna material som kräver limhärdning. Därför är det viktigt att känna till att induktionsvärmning numera kan användas till härdning av lim i förband för kompositmaterial/metall och kolfiber/glasfiberförband.

 

EFD Induction samarbetar med fordonstillverkare och tillverkare av lim för att kontinuerligt vidareutveckla limhärdningsprocesser. EFD Induction Bonding Lab in Detroit är den drivande parten in detta samarbete. Det är det enda limhärdningslaboratoriet i induktionsbranschen och de erbjuder oöverträffade simuleringar av limhärdning.