Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:
Limhärdning

Limhärdning

Sedan början av 1980-talet, har EFD Induction lett utvecklingen av induktionslösningar för limhärdning. Vi är den ledande leverantören av limhärdningsprocesser både i Europa och Amerika.

 

Vi erbjuder utrustningar för limhärdning punktvis eller hela ytor. Båda metoderna drar stora fördelar av induktion. Värmen är t.ex. mycket exakt. Inga problem med uppvärmning av intilliggande områden som kan deformera komponenterna. Värmen levereras inom några sekunder, ger en stabil komponent och sparar energi.

 

Våra limhärdningslösningar används i huvudsak inom fordonsindustrin, t.ex. för härdning av falsade paneler till dörrar, motorhuvar och bagageluckor. Induktion används även till t.ex. limhärdning av bockade komponenter, bromsbackar, magneter och elektrotekniska ändamål, såväl som inom vitvaruindustrin för limhärdning av skenor, hyllor och paneler.

 

 

Sinac 18/25 Twin

Sinac

Universella värmegeneratorer    

 

Sinac är vår serie med värmegeneratorer, marknadens mest avancerade frekvensomriktare och bredaste urval av effekter och frekvenser. När du väljer Sinac får du mer än bara marknadens mest avancerade och tillförlitliga induktionsvärmningssystem. Du får också tillgång till EFD Inductions globala service-, utbildnings- och reservdelsnätverk. Nätverket – som består fabriksanläggningar, servicecenter och lokala representanter – innebär att kvalificerad hjälp och support alltid finns nära till hands.  

 

Med Sinac får du bästa möjliga lösning anpassad till dina behov och förhållanden. Innan systemet byggs, analyserar våra ingenjörer och materialexperter dina behov. Genom testning och datorsimuleringar i våra laboratorier kan vi garantera att du får utrustning som är optimerad för dina tillämpningar och smärtfritt kan integreras i befintliga produktionslinjer och processer.

 

 

Produktblad:  Sinac
Sinac 18/25 Twin

Spajanie indukcyjne

Limhärdning inom fordonsindustrin

Inom fordonsindustrin är induktionsvärmning den vanligaste metoden för härdning eller förhärdning av lim och tätningsmedel för komponenter som dörrar, motorhuvar och bakluckor. Induktionsvärmning används även för härdning av andra bildelar som stötfångare och backspeglar.

 

Varje ny bilmodell har allt fler delar med limmade förband, vilket innebär att induktion blir en allt viktigare process för att kunna bibehålla en hög kvalitet och produktionskapacitet. Dessutom används allt fler nya moderna material som kräver limhärdning. Därför är det viktigt att känna till att induktionsvärmning numera kan användas till härdning av lim i förband för kompositmaterial/metall och kolfiber/glasfiberförband.

 

EFD Induction samarbetar med fordonstillverkare och tillverkare av lim för att kontinuerligt vidareutveckla limhärdningsprocesser. EFD Induction Bonding Lab in Detroit är den drivande parten in detta samarbete. Det är det enda limhärdningslaboratoriet i induktionsbranschen och de erbjuder oöverträffade simuleringar av limhärdning.