Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:
Induktionsglödgning av rör

Induktionsglödgning av rör

EFD Induction har utvecklat en komplett serie med glödgnings- och sömglödgningssystem som täcker alla dina behov. Vanliga användningsområden är induktionsglödgning av rör av högvärdiga stålsorter och rör som produceras enligt olika specifikationer som t.ex. API.

 

Det finns många fördelar med att välja EFD Induction för induktionsglödgning av rör. Några uppenbara exempel är en jämn effektfaktor på alla spänningsnivåer, snabb lyftning av spolar för att undvika skador orsakade av öppna sömmar, och kontinuerlig elektronisk impedansanpassning. Operatören behöver inte heller ingripa vid ändring av rördimensioner eller godstjocklekar.

 

För sömglödgning finns det ytterligare två smarta lösningar från EFD Induction som du bör titta närmare på: Rörlig sömglödgning och roterande sömglödgning.

 

Rörlig sömglödgning innebär att induktionsspolarna förflyttas horisontellt utmed rörets söm. Detta försäkrar en jämn temperatur ända ut till rörändarna vilket ger avsevärt mindre restmaterial.

 

Med roterande sömspårning, försäkrar en kamera konstant uppvärmning av svetsfogen. Kameran följer helt enkelt sömmen längs en vit spårningslinje på röret och kompenserar för positionsavvikelser genom att rotera induktionsspolarna (+/- 15°).