Om EFD InductionLediga tjänsterSitemapPrint page • Choose language:

Induktionsglödgning

EFD Induction erbjuder induktionsglödgning av svetsfogar på rör och glödgning av både magnetiska och icke-magnetiska rörprodukter. Vi erbjuder även integrerade lösningar för produktion av bandstål och wire.

 

Induktionsvärmning erbjuder många fördelar för glödgningstillämpningar. Värmen genereras direkt i materialet vilket ger högre verkningsgrad och lägre energikostnader. Det är också en snabb och kontrollerbar process, vilket innebär ökad produktionstakt. Och uppvärmningen sker med mycket hög precision – en förutsättning för dagens höga kvalitetskrav.

 

Rätt värme på rätt ställe omformar materialets struktur och minskar interna spänningar på precis rätt sätt.

 

Sinac

Universella värmegeneratorer    

 

Sinac är vår serie med värmegeneratorer, marknadens mest avancerade frekvensomriktare och bredaste urval av effekter och frekvenser. När du väljer Sinac får du mer än bara marknadens mest avancerade och tillförlitliga induktionsvärmningssystem. Du får också tillgång till EFD Inductions globala service-, utbildnings- och reservdelsnätverk. Nätverket – som består fabriksanläggningar, servicecenter och lokala representanter – innebär att kvalificerad hjälp och support alltid finns nära till hands.  

 

Med Sinac får du bästa möjliga lösning anpassad till dina behov och förhållanden. Innan systemet byggs, analyserar våra ingenjörer och materialexperter dina behov. Genom testning och datorsimuleringar i våra laboratorier kan vi garantera att du får utrustning som är optimerad för dina tillämpningar och smärtfritt kan integreras i befintliga produktionslinjer och processer.

 

 

Produktblad:  Sinac

Wyżarzanie indukcyjne

Induktionsglödgning av rör

EFD Induction har utvecklat en komplett serie med glödgnings- och sömglödgningssystem som täcker alla dina behov. Vanliga användningsområden är induktionsglödgning av rör av högvärdiga stålsorter och rör som produceras enligt olika specifikationer som t.ex. API.

 

Det finns många fördelar med att välja EFD Induction för induktionsglödgning av rör. Några uppenbara exempel är en jämn effektfaktor på alla spänningsnivåer, snabb lyftning av spolar för att undvika skador orsakade av öppna sömmar, och kontinuerlig elektronisk impedansanpassning. Operatören behöver inte heller ingripa vid ändring av rördimensioner eller godstjocklekar.

 

För sömglödgning finns det ytterligare två smarta lösningar från EFD Induction som du bör titta närmare på: Rörlig sömglödgning och roterande sömglödgning.

 

Rörlig sömglödgning innebär att induktionsspolarna förflyttas horisontellt utmed rörets söm. Detta försäkrar en jämn temperatur ända ut till rörändarna vilket ger avsevärt mindre restmaterial.

 

Med roterande sömspårning, försäkrar en kamera konstant uppvärmning av svetsfogen. Kameran följer helt enkelt sömmen längs en vit spårningslinje på röret och kompenserar för positionsavvikelser genom att rotera induktionsspolarna (+/- 15°).

In-line seam normalizing systems from EFD Induction—a proven way to meet oil and gas pipe standards.